Corolla

Най-продаваният автомобил в света

Toyota Corolla. Вдъхновяващ седан.
Новата Corolla е още по-стилна и елегантна. Новият футуристичен дизайн се откроява независимо от средата. Интериорът съчетава интелигентен дизайн и изключителен комфорт с огромно пространство за задните места. Автомобилът е оборудван с модерни системи за активна безопасност и широка гама от мощни и едновременно с това ефективни двигатели, превръщайки новата Corolla в предпочитан избор.

Най-продаваният автомобил в света, вече e в шоурума на Спекта Ауто!
Ела и тествай новата Corolla!
Запази своя час за тест-драйв на телефон: 056/ 87 64 64

Система Pre-Collision

Системата Pre-Collision използва камера и милиметров-вълнов радар, които в съчетание разпознават другите автомобили на пътя отпред. Ако системата изчисли, че предстои евентуален сблъсък, водача получава предупреждение чрез аудио и визуални сигнали, както и подпомагане в спирачното усилие. В случай, че водачът не вземе мерки навреме, системата автоматично прилага спирачно усилие, за да предотврати или намали последствията от сблъсък.

 

Система за разпознаване на знаци

Асистентът за разпознаване на пътни знаци следи и разпознава същите на пътя пред вас, като изобразява полезна информация за ограниченията на скоростта и забрани за изпреварване на новият ни централен TFT дисплей. Системата възпроизвежда и аудио-визуални сигнали в случай, че ограниченията не се спазват.

 

Система за предупреждение при напускане на пътна лента

С помощта на камерата, която открива маркировката налената за движение по пътя ни, системата за предупреждение за напускане на лентата предупреждава водача всеки път със звукови и визуални сигнали, винаги когато автомобилът се отклони от своята лента без да е включен мигач. Така когато е необходимо, водачът може да предприеме навреме коригиращи действия.

Автоматични дълги светлини

Системата за автоматични дълги светлини, част от пакета Toyota Safety Sense, е създадена да оптимизира видимостта през тъмната част от денонощието за всички участници в движението. Камера разпознава светлините на насрещно движещи се или движещи си в същата посока автомобили, както и следи за осветеността на пътя. Тя превключва между дълги и къси светлини автоматично за по-безопасно нощно шофиране.